Filmhuis Ravenstein

Iedere 1e woensdagavond van de maand draaien wij een prachtige film. In een intieme setting vertonen wij typische filmhuis films zowel ‘gouwe ouwe’ als pas uitgebrachte films

Onder het genot van een drankje kun je na afloop gezellig napraten in ons
buurthuis.

Reserveren kun je via de website onder het kopje agenda en dan naar de film gaan. Of via de mail of telefonisch : 06 23883724 – info@vidireo.nl

Het aanbod van de film wat we draaien kunt u hieronder zien.

woensdagavond 3 april 19:30 uur

“The world forever changes.”

De wetenschapper J. Robert Oppenheimer leidt het zeer geheime Manhattanproject. Onder meer de Hongaarse wetenschapper Edward Teller, die de waterstofbom uitvindt, werkt eraan mee. Oppenheimer is getrouwd met Katherine, maar heeft een affaire met Jean Tatlock, een lid van de Communistische Partij. De overheid acht haar gevaarlijk voor de belangen van de Amerikaanse veiligheid. Oppenheimer is uiteindelijk verantwoordelijk voor de uitvinding van de atoombom.

Woensdag 6 september 19:30 uur entree € 5,00 p.p.

“Inspired by a True Friendship”

De Italiaans-Amerikaanse uitsmijter Tony Lip zit tijdelijk zonder werk als zijn nachtclub een paar maanden dicht gaat. Vervolgens besluit hij als chauffeur rond te rijden voor een uiterst getalenteerde pianist. De twee leven in een totaal andere wereld, maar krijgen geleidelijk aan een band met elkaar.

woensdag 6 juli aanvang 19:30 uur

Woensdag 6 april aanvang 19:30 uur Bon Dieu!

Woensdag 3 november aanvang 19:30 uur Ballon

One of the most daring escapes of the Cold War.”

Zomer 1979 in Thüringen. De families Strelzyk en Wetzel hebben een gewaagd plan. Ze willen met een zelfgemaakte luchtballon vluchten van de DDR naar het Westen. Zelfs wanneer de ballon gebouwd is, blijft de vader Günter Wetzel tegen de ontsnapping. Hij is bang dat de ballon te klein is. Met vier mensen begint de familie Strelzyk aan het levensbedreigende avontuur. Kort voor de grens begint de ballon echter plots te dalen als gevolg van technische problemen en begint een zenuwslopende race tegen de klok.

Woensdag 6 oktober 19:30 uur The Children Act

Prachtige intelligente ontroerende film naar gelijknamige roman van schrijver/scenarist Ian McEwan

Fiona Maye (Oscar®- winnares Emma Thompson) is een gerespecteerd rechter van het Hooggerechtshof waar ze bekendstaat om haar professionele en weloverwogen uitspraken binnen het complexe familierecht. Terwijl haar huwelijk met Jack (Stanley Tucci) lijkt te bezwijken onder haar toewijding voor het vak, stort Fiona zich op een ingewikkelde zaak.

De 17-jarige Adam (Fionn Whitehead, DUNKIRK) heeft leukemie en zal zonder een bloedtransfusie niet lang meer leven. Vanwege zijn geloof als Jehovah’s getuige weigert Adam de noodzakelijke medische hulp te accepteren. Fiona moet besluiten of hij te jong is om zelf over leven en dood te beslissen of dat het recht op vrije wil toch zwaarder weegt. Haar uitspraak heeft hoe dan ook grote gevolgen voor hen beiden.

9 juni 19:30 uur – de 100 jarige die uit het raam klom en verdween

7 juli 19:30 uur – de famille La Belier